fbpx
Selectează o Pagină

Îngrijirea și vindecarea corectă a unui tatuaj – 6 etape importante!

În această parte vom explica ce e de făcut după ce ai plecat de la salonul de tatuat. Aceasta este o varianta de vindecare pe care noi o considerăm potrivită însă recomandăm întotdeauna să vindecați tatuajul așa cum vă recomandă artistul tatuator!

 Procesul de vindecare este partea cea mai importanta pe care o ai tu de făcut după ce ieși pe ușa salonului de tatuat!

 

1. Eliminarea foliei

În prima etapă este ideal să păstrezi folia pe tatuaj 2-3 ore (dacă folia este una specială pentru tatuaje se va da jos după 24 de ore de la aplicare sau cum recomandă producătorul). Te speli bine pe mâini cu un săpun antibacterian, scoți ușor folia și o arunci cu grijă la coșul de gunoi. Există șanse ca folia să aibă puțin din sângele tău pe ea, deci ar trebui să nu mai intre și altcineva în contact cu ea. Limfa care iese la suprafață după procesul de tatuare este ceea ce simți pe piele după ce dai jos folia. Acesta este un proces natural al pielii de a se apăra și vindeca.

2. Spălarea tatuajului

Acum e momentul să speli cu apă călduță tatuajul. De data asta vei folosi un săpun special – ori un produs special realizat pentru curățarea tatuajelor, ori un săpun fără miros și “fără săpun”. Găsești astfel de săpun în farmacie, mai ales printre produsele pentru copii. Săpunul solid nu este la fel de igienic de aceea recomandăm utilizarea unui săpun lichid.

Aplica săpunul după ce ai dat cu apa călduță, masează si freacă ușor pielea cu vârfurile degetelor , clătește și repetă operațiunea până simți că pielea este curată.

 Apoi folosește șervețele de hârtie pentru a tampona ușor zona tatuată – ai grijă să nu rămână bucăți de hârtie pe piele – folosește hârtie mai rezistentă care să nu lase scame. Dacă nu ai o astfel de hârtie cel mai bine este să lași zona să se usuce la aer.

Ia în calcul că cel puțin 24 de ore organismul o să lupte să vindece ceea ce el consideră că este o rană, așa că și tu ar trebui să te comporți cu zona în cauză ca atare.

3. Aplicarea cremei

Lasă tatuajul să respire cam jumătate de oră, spăla-te iar pe mâini, ia Cremuța – tattoo aftercare și aplică un strat subțire pe toată suprafața. Repetă procesul de 3-4 ori pe zi sau de cate ori simți pielea uscată. Primele 2-3 zile va trebui să speli tatuajul de fiecare dată înainte de aplicarea cremei pentru a elimina restul de limfă ce mai iese la suprafață și pentru a micșora riscul de infecție.

4. Aplicarea cremei în următoarele zile

Apoi, timp de 7-10 zile vom continua aplicarea de Cremuța – tattoo aftercare cu regularitate, pe pielea curată.

5. Aplicarea cremei după 10 zile

După cele 10 zile(sau când observi că au cazut toate cojițele) va fi nevoie doar de 1-2 aplicări pe zi, acestea find cele mai bine absorbite in piele daca sunt realizate după duș, când pielea este încă puțin umedă.

6. Extra TIPS

Pentru păstrarea culorilor vii cât mai mult timp, recomandăm pe termen lung să folosești Cremuța – tattoo aftercare măcar de 2 ori pe săptămână și să nu te expui la soare fără cremă de protecție solară cu factor 50.

 Pielea nu trebuie scărpinată, cojițele trebuie să cadă singure, nu stați la soare cu tatuajul și evitați să transpirați excesiv. E ideal să ferim zona de corpuri mari de apă și să nu frecăm excesiv zona în timpul spălării.

Când vrei să faci duș, îți recomandăm să aplici un strat puțin mai generos de Cremuța înainte să intri în dus, să ferești pe cât posibil zona de apă în abundența și când ieși din duș să tamponezi zona cu hârtie curată uscată, o lași să stea la aer 30 de minute, și apoi daca simți pielea uscată poți să mai aplici un strat subțire de Cremuța. Acestă modalitate de acționare va feri tatuajul de contact direct cu prea multă apă dar și de spuma plină de bacterii ce curge de pe restul corpului în timpul spălării.

 Când faceți ceva ce credeți că poate prezenta un risc major pentru tatuaj (stați in mult praf, joacă cu copii, etc) puteți pentru o perioadă de timp să aplicați o folie alimentară peste, dar nu recomandăm mai mult de jumătate de or[, după care zona trebuie spălată și lăsată să respire, apoi reaplicată Cremuta – tattoo aftercare.